توضیحاتی در مورد گوشت گوساله
توضیحاتی در مورد گوشت گوساله
گوشت گاو گوشتی است که بهطور عمده در غذای شهروندان ایالات متحده، آرژانتین، چین، برزیل، خاورمیانه، استرالیا، اروپا و همچنین آفریقا و بخشهایی از آسیای شرقی استفاده میشود. در برخی مذاهب و فرهنگها مانند مذهب هندو و فرهنگ هندی گوشت گاو حرام است. گوشت گاو پس از گوشت خوک و گوشت مرغ سومین گوشت پرمصرف در جهان است. ایالات متحده، برزیل و چین سه مصرف کننده بزرگ گوشت گوساله هستند. در سال ۲۰۰۹ سرانه مصرف گوشت گاو برای هر فرد آرژانتینی ۶۴٫۴ کیلوگرم، در ایالات متحده آمریکا ۴۰٫۲ کیلوگرم و در اروپا فقط ۱۶٫۹ کیلوگرم بودهاست. بزرگترین صادرکنندگان گوشت گاو کشورهای برزیل، استرالیا و آمریکا هستند. در این مطلب از سایت جسارت در مورد خواص و مضرات و طبع گوشت گوساله در بارداری و برای نوزاد و در طب سنتی چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
فیله گوساله
فیله گوساله حاوی حجم بسیار زیادی از پروتین و آمینواسید است. شما بعد از صرف یک وعده غذایی با این بخش از گوشت گوساله برای مدت طولانیتر احساس سیری کرده و حجم غذای مصرفی شما کاهش پیدا میکند. به همین دلیل کارشناسان تغذیه توصیه کردهاند که مردان چاق که توانایی کاهش حجم غذای خود را ندارند از این ماده غذایی در رژیم خود استفاده کنند. در عین حال متخصصان تغذیه ورزشی معتقد هستند که این بخش گوست گوساله برای امر عضلهسازی بسیار مفید و کارساز است.
گوشت گوساله برای بدنسازان
تحقیقات نشان میدهد گوشت گوساله برای بدنسازان مناسب بوده و به افزایش سطح تستسترون کمک میکند که البته اگر دام در طبیعت رشد یافته و تغذیه طبیعیتری داشته باشد در مقایسه با گوسالههای پرورشی ضمن اینکه ارزش غذایی بالاتری دارد، طعمی مشابه گوشت گوسفند داشته و به دلیل آنکه حجم بافت پروتئینی آن نسبت به بافت چربی در مقایسه با گوشت گوسفند بیشتر است به افزایش قدرت و حجم عضلانی بدنسازان کمک میکند. البته افراط در مصرف گوشت گوساله میتواند سبب تجمع چربی در ناحیه شکم و پهلو و افزایش چربی خون شود. این را هم بدانید گوشت گاو در مقایسه با گوساله چاقکننده و دیرهضمتر است.
گوشت گوساله چیست
گوشت گوساله نوعی گوشت است که از گوسالههای جوان تولید میشود و معمولاً در لیستهای غذایی، از گوشتهای دیگر گرانقیمتتر هستند. سازمانهای حمایت از حقوق حیوانات به نحوه نگهداری از این حیوانات اعتراض دارند. معمولاً به این حیوانات اجازه حرکت و شکلگیری ماهیچههایشان را نمیدهند و آنها را در ارتفاع کم به زمین زنجیر میکنند.
گوشت گوساله و کلسترول مضر
این بخش از گوشت گوساله حاوی بیشترین مقدار از ماده ” روی ” است. این ماده برای مبارزه با انواع بیماریها و همچنین کاهش دوره نقاهت بیماری سرما خوردگی بسیار موثر است. این بخش همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین B12 است که برای تولید DNA و تقویت سیستم عصبی و سیستم خون رسانی بدن مفید است. همچنین مشخص شده است که این ماده غذایی در کاهش کلسترول مضر خون نیز موثر است.
تفاوت گوشت گوساله با گوسفند
بسیاری از خانوادهها بر این باورند که گوشت گوسفند در مقایسه با گوشت گوساله ارزش تغذیهای بیشتری دارد و چون بافت نرم و لطیفی داشته و طعم و بوی دلچسبی به انواع خوراک و خورشهای سنتی میدهد، فقط گوشت گوسفند را میپسندند و هیچ نوع گوشت دیگری به مذاقشان خوش نمیآید. درست است که گوشت گوسفند موافقترین مزاج را دارد و سرعت هضم آن بیشتر از گوشت گوساله است و بافت نرم و طعم دلچسبی دارد، اما باید بدانید گوشت گوسفند و گوساله از نظر ارزش تغذیهای با یکدیگر برابری میکنند و میزان روی، آهن و ویتامین B12 در آنها یکسان است با این تفاوت که گوشت گوسفند بسیار چرب و افزاینده کلسترول و تریگلیسیرید خون است، اما گوشت گوساله علاوه بر آنکه کمچربتر است در مقایسه با گوشت گوسفند کلسترول پایینتری دارد. پس افرادی که دچار چربی خون بالا، ناراحتیهای قلبی و دیابت هستند بهتر است گوشت گوسفند را از برنامه غذاییشان حذف کنند. تحقیقات نشان میدهد گوشت گوساله برای بدنسازان مناسب بوده و به افزایش سطح تستسترون کمک میکند که البته اگر دام در طبیعت رشد یافته و تغذیه طبیعیتری داشته باشد در مقایسه با گوسالههای پرورشی ضمن اینکه ارزش غذایی بالاتری دارد، طعمی مشابه گوشت گوسفند داشته و به دلیل آنکه حجم بافت پروتئینی آن نسبت به بافت چربی در مقایسه با گوشت گوسفند بیشتر است به افزایش قدرت و حجم عضلانی بدنسازان کمک میکند. البته افراط در مصرف گوشت گوساله میتواند سبب تجمع چربی در ناحیه شکم و پهلو و افزایش چربی خون شود. این را هم بدانید گوشت گاو در مقایسه با گوساله چاقکننده و دیرهضمتر است.
خطرات مصرف زیاد گوشت قرمز
یکی از معروف ترین خطرات مصرف زیاد گوشت قرمز، ابتلا به سرطان روده ی بزرگ است که این مسئله در پژوهش های متعدد، به اثبات رسیده است. به عنوان مثال، گروهی از پژوهشگران اروپایی پس از بررسی عادات غذایی ۵۰۰ هزار نفر به این نتیجه رسیدند، افرادی که هر روز حداقل ۲وعده ی ۸۰ گرمی گوشت قرمز یا گوشت فرآوری شده (مثل سوسیس) مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در هفته گوشت قرمز می خورند، یک سوم بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند. تحقیق دیگری که پژوهشگران آمریکایی روی ۱۴۸ هزار نفر انجام دادند نیز نشان داد کسانی که زیاد گوشت قرمز مصرف می کنند، ۱۳ تا ۱۵ درصد بیشتر در خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند. دانشمندان عوامل متعددی را در ایجاد سرطان به دنبال مصرف گوشت قرمز متهم کرده اند. یکی از این مواد سرطان زا، آمین های هتروسیکلیک (HCAs) است که به دنبال کباب کردن یا سرخ کردن گوشت ایجاد می شود. البته این ترکیب در صورت پختن مرغ و ماهی در دمای بالا هم ایجاد می شود، بنابراین نمی تواند متهم اصلی باشد.
- ۹۷/۱۰/۱۱